2023 ve “Bizim için bir kere daha Şampiyon”

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum, Gates bu sene “the year ahead” yazısına “torunlarımızın hak ettiği bir gelecek” başlığı attı, geliştirdiği teknolojiler kadar servetiyle de meşhur bu beyefendi de kısa dönemden umudunu kesip “gelecek” demeye başladıysa, bize söylenecek çok az söz kaldığını söyleyebilirim.

Takvimlerin 2022 ile işaretlendiği her gün, geçirdiğimiz son iki senenin şokunu hiç anmamaya çalışarak yepyeni bir adaptasyon çabasıyla ilerlerken, bazı noktalarda asla eskiye dönemedik, bazı noktalarda ise “eski”yi çok özlemiştik. Gün içinde toplamak için oradan oraya çabaladığımız bu sevdalım hayat(Zülfi Livaneli trademarkdsad), hepimizi asla ajandada olmayan garip olaylarla karşıladı yine, taraflardan birinin kamuflajlı tişörtüyle dahil olduğu savaşlar, enerji krizleri, çok büyük bir olay olmasına rağmen haberlerde kendine çok ama çok kısa yer bulabilmiş eski Japon başbakanı Abe’ye uygulanan Suikast, ABD-Çin arasında ansızın dönen eski sevgililer gibi beliren “Tayvan” problemi ve hepimizi yasa boğan Kraliçenin son vedası gibi onlarca olay gazetelerde büyük puntolara konu oldu.

Yukarıdaki onca gündemin arasından 2022’nin en büyük dersi, bence yine insanın kendisine asla küsmemesinden geliyor, dostlarım Kraliçeye acımayan bu hayat, bizlere göz açtırmaz. Bu nedenle, 2022’de ne varsa gönlünüzden geçen, hiç durmadan ama hiç yılmadan peşinden gitmeniz, her hayalinde içinizin ısındığı ne varsa, bir adım dahi geri atmamanız en büyük dileğim. Burada benim üzerime ne düşüyorsa yapmak üzere hazır olacağım.

Her ne zaman, sesinizin az çıktığını hissetseniz, daha fazla yerden duyulmasını dilediğiniz her şey için sıra ne zaman size gelmiyorsa, sırayı kalkıp almanız için burada yine satırlarca yazılar olacak. Düşmeyin istiyorum, imposter, Daniel Kruger, ne kadar sendrom varsa, yine burada beraber çözeceğiz.

Çünkü şampiyon daha önce yaptık, yine yaparız. Bu yılda “Bizim için bir kere daha şampiyon!”

Kendi adımaysa 2022’de size verdiğim sözlerin çoğunu tuttum, bir şarap kursuna katıldım, içtiğim güzel şarapları, yediğim güzel tabakları hep not ettim. Bu sene biraz daha ortak anılara dönüştürüp, saklamak niyetindeyim. Ama en önemlisi, duyulmasını istediğim bir kaç hikayem var bu sene, duyulmasını istediğim her yere onu götürmekle uğraşacağım.

İyiye ve güzele inanan herkese, yeniden güzel seneler,! Gates’den ziyade, ben kısa vadede çok şeyi başaracağımıza inanıyorum, detayları yazacağım.

Sevgilerimle.

Sertaç

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir